PLOGGING: Esport, salut i medi ambient

Fer esport i cuidar el medi ambient, aquesta és la fòrmula en la que es basa el Plogging. Aquesta nova pràctica esportiva va néixer a Estocolm l’any 2016 de la ma d’ErikAlhström.

La idea és que mentre practiques esport o fas exercici recullis els residus que trobes pel camí. En declaracions del propi Alhström en una entrevista: “Me sorprende la cantidadde basura que se encuentra en la naturaleza. Los escombros pueden permanecer en la carretera durante varias semanas sin que nadie los recoja, así que he empezadoa hacerlo yo. Me siento bien al hacerlo, aunque sea un gesto pequeño”.

Un petit gest que ha suposat un gran exemple i en aquests moments es calcula que hi ha unes 25000 persones d’un centenar de països que ho practiquen, i cada diasón més els ciutadans que es mouen pel planeta tot fent esport i recollint residus.

L’origen de la paraula “Plogging” s’obté d’ajuntar els termes “jogging” (córrer) i“plocka upp” (en suec vol dir recollir). Cal destacar també la tasca social que representa aquesta activitat física que va més enllà de recollir residus, suposa també conscienciar i sensibilitzar a d’altres ciutadans de la responsabilitat que tenim amb el planeta.

En aquest sentit gràcies ales xarxes s’han viralitzat imatges d’esportistes compromesos amb la cura del mediambient i que practiquen Plogging de manera habitual. Les xarxes també han contribuït a donar visibilitat a aquesta activitat esportiva alhora que l’hannormalitzat.

El Plogging esdevé un moviment ciutadà davant els reptes que suposa el canvi climàtic. Si encara no has participat de cap sortida de Plogging et recomanem que t’animis a fer-ho, no et deixarà indiferent!